fredag 24. juni 2011

girl from ipanema

Vi kan herved bekrefte at det ikke er en myte at Brasilianske menn spiller fotball på stranden med små tettsittende badeshortser mens damene ligger med rumpene i været kun iført minimalt med bikinistoff. Og hvis du trodde det var tettpakket på Huk en sommerdag, besøk Copacabana eller Ipanema en søndag.
Girl from Oslo
De siste seks dagene har vi tilbragt i to av Brasil's største byer. Den ene nok mest kjent som landets økonomiske og industrielle sentrum, den andre for sine favelaer, stranden Copacabana og brune formfulle kropper.

Sao Paulo er en av verdens største byer og ved innflyvning over byen forstår man litt mer hva det betyr. Høyhusene ligger på rekke og rad så langt øye kan se. En moderne by på mange måter, men også full av fattigdom og kriminalitet.
Sao Paulo, Brazil
Vi bodde i Jardim, et litt Frogner-aktig område. Koselige gater med masse kaffer, butikker og resturanter. Sao Paulo og Brasil forøvrig er ikke noe billig land. Pousada Zilah, Gjestehuset vårt i Jardim var blandt det billigste vi fant med en hvis standard, og det til den nette sum av 290 Reais natten eller ca 1000 kroner. Til sammenligning bodde vi bedre i Argentina til en tredjedel av prisen.
Dinner with Stefanie
Nok om det, vi hadde noen veldig hyggelige dager i Sao Paulo mye takket være Stefanie, kjæresten til lillebroren til Helene som er fra byen. Supert med en lokalkjent guide med egen bil :-) I tillegg til å utforske byen litt fikk vi noen hyggelige middager sammen.

Fra Sao Paulo gikk ferden videre til Rio med TAM Airlines. Et salig kaos var det på flyplassen med innsjekkskø herfra til evigheten. At fligthen vi var booket på ikke eksisterte gjorde ikke situasjonen enklere. Men vi kom oss nå avgårde til Rio etter mye om og men.
Street art in Rio
Man merker at Rio har en helt annen stemning enn Sao Paulo i det man lander i byen. Ting føles litt mer avslappet og chill. Temperaturen og luktene er også litt mer tropisk og folk tusler rundt i Havaianas og shorts, noe som gir byen en deilig mood.
Rio de Janeiro
Vi hadde booket oss inn på Hotel Vermont i bydelen Ipanema. Et helt greit hotel til en stiv pris, men rimelig i forhold til mye annet. Hotellet hadde også en super beliggehet, kun to kvartaler fra stranden og med masse resturanter, barer og kaffer i umiddelbar nærhet.
Ipanema Beach, Rio
Vi hadde noen digge dager i Rio hvor vi bare tuslet rundt på Ipanema, Leblon og Copacabana strendene og observerte. Er nok å se på for å si det slik. I tillegg kastet vi oss på en gruppetur for første gang på reisen vår. Fryktet det verste, men viste seg å være helt ok.
Cristo Redentor, Rio de Janeiro"Rio Express" som turen het startet med en tur opp til Corcovado og Cristo Redentor, et kjent landemerke i Rio. Herfra kjørte vi gjennom den fargerike bydelen Santa Teresa videre til centro med et stopp ved Rio's moderne (og ikke så fine) katedral. Vi fikk også med oss en sveip forbi Maracanã, Rios fotballstue før vi satte kursen mot Pao de Azucar (sukkertoppen). Fra toppen fikk vi en fantastisk utsikt over Rio i det solen gikk ned og Rio by Night kom til syne. En perfekt avslutning på vårt opphold i Rio de Janeiro.
Rio by Nigth
Nå er vi kommet oss til Morro de Sao Paulo, en liten landsby på øya Tinharé utenfor Salvador. Nyter late dager med soling, lesing og Yatzy spilling, og gleder oss masse til vi snart får besøk av Berntzen og Tøger fra Norge.

4 kommentarer:

Kjersti til hverdags sa...

Nå fikk jeg virkelig lyst til å oppleve dette! Ser fantastisk ut, kos dere videre. Følger spent med i VM i Yatzy!

Edvard sa...

Jardim lenken deres er til en helt annen by eller "kommune". Hvis du ser kartet der er det langt unna São Paulo by :)

Unknown sa...

@Kjersti; Står mye på spill i Yatzy VM. Er inne i en avgjørende fase nå. Får se hvem som stikker av med seieren til slutt :-)

@Edvard; Slettet det nu. Takk for tipset.

Cathrine sa...

Saa utrolig bra reiseblogg dere har! Utrolig mange bra bilder! Veldig hyggelig aa moete dere og god tur hjem :)

Related Posts with Thumbnails