mandag 28. mars 2011

Snipp snapp snute fra Vietnam....

Ho Chi Minh City, eller Saigon som var byens opprinnelige navn før komministregimet i nord tok overhånd og døpte om byen etter sin grand old man, er den største byen i Vietnam med mer enn 7 millioner innbyggere.
The Grand Old Man, Uncle Ho
Vi ankom HCMC litt før 23:00, ca 8 timer etter avreise fra Hoi An. Første etappe til Hué gikk med bil i øsende regnvær, så fløy vi et lite propellfly med Vietnam Airlines videre til HCMC. Vi fulgte tips fra BeckBack og bodde på NgocThao Guesthouse beliggende i et bortgjemt smug. Et hyggelig lite gjestehus med super beliggenhet i district 1.
Ngoc Thao Guesthouse, HCMC
Vi hadde kun en dag til rådighet i HCMC. Litt kort tid til å få med seg alt gitt at vi ikke var i seng før kl 01:00 dagen før. I stede for å stå opp kl 0600 og rekke alt droppet Cu Chi tunellene og valgte i stede å gå rundt i byen, få litt stemning og se de mest kjente severdighetene i selve byen.
Ho Chi Minh City, Vietnam
HCMC er vesentlig mer moderne enn Hanoi. Gatene er bredere, det er flere skyskrapere og flere biler enn i hovedstaden i Nord. Men byen byr også på en god miks mellom det moderne og historiske.
Ho Chi Minh City, Vietnam
Vi gikk oss en god tur rundt i byen og fikk med oss steder som Ben Thanh Market og takterassen på Rex Hotel som under Vietnamkrigen var et populært hangout sted for vestlige journalister og militære.
Rex Hotel, HCMC
Ben Thanh Market, HCMC
Etter noen timer ute på gata i 35 grader, var det godt å slappe av litt med deilig Vietnamesisk lunsj på Huong Lai. En koselig restaurant hvor de fleste ansatte er foreldreløse barn eller tidligere gatebarn.
IMG_9122
Ferden gikk så videre til Reunification Palace, det tidligere presidentpalasset i syd Vietnam. En spennende bygning i typisk 60'talls stil blandet med indokinesisk stil og ikke minst med masse historie.
Reunification Palace, Ho Chi Minh City
Reunification Palace, HCMC
Sigthseeing delen av dagen avsluttet vi på War Remnants Museum. Et sterkt møte med Vietnamkrigens brutalitet og grusomhet. Hvem hadde trodd at vi her skulle få se bilde fra en demonstrasjon mot Vietnamkrigen fra selveste Moss by.
War Remnants Museum, HCMC
Totalt utslitt og med mange sterke inntrykk gjorde det godt med en kald øl og litt ettertanke før vi tok oss en enkel middag og køyet før klokken ni.

Late dager på Phu Quoc
Phu Quoc Airport
Fra HCMC dro vi med propellfly til Phu Quoc, en øy helt syd i landet. Her hadde vi booket oss 4 netter på Sea Star Resort som viste seg å være et bra sted med super digg strand kun noen meter unna.
Sea Star Resort, Phu Quoc
Dagene her er det ikke så mye å skrive om. Vi har egentlig ikke gjort så mye annet enn å nyte late dager på stranden. Etter å ha prøvd å gå inn til byen første dagen i ++35 grader fant vi fort ut at scooter var tingen.
Phu Quoc Island
Hver ettermiddag satte vi oss på vår innleide Suzuki 125cc og freste rundt på øya i utrolig teite hjelmer. Dagen ble ofte avsluttet med en utrolig digg mangoshake på Buddy og middag på Ganesh en veldig bra Indisk resturant.
The harbour, Phu Quoc Island

Snipp snapp snute, så var vårt Vietnam eventyr ute....
Noen flere av bildene fra vårt Vietnam eventyr finner du du på vår Flickr side.


2 kommentarer:

Unknown sa...


I do consider all of the ideas you have offered in your post. They're really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very short for newbies. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post. gmail.com login

Unknown sa...


Fine way of describing, and fastidious post to get facts on the topic of my presentation focus, which i am going to present in university. hotmail email sign in

Related Posts with Thumbnails