søndag 27. mars 2011

A Shopper's Paradise

Hoi An er først og fremst kjent som skredderbyen i Vietnam. Skredderbutikkene ligger på rekke og rad i gate etter gate, og vet man ikke hvor man bør gå på forhånd er det ikke lett å skille de gode fra de dårlige.
In the making
Heldigvis hadde Helene forberedt seg godt (som vanlig) og snappet opp et tips fra BeckPack som ledet oss til Kimmy Custom Tailor. Tre dager senere hadde damen fått seg tre lekre nye selskapskjoler, virkelig flotte alle sammen. Kan tro hun gleder seg til å gå i bryllup og delta på festivitas fremover.
@Kimmy Custom Tailor
Etter en liten nedtur i Hué hadde vi store forventninger til Hoi An, kun en biltur på 3-4 timer lengre syd i Vietnam. Starten på oppholdet var dog ikke helt optimal. Da sjåføren stoppet utenfor hotellet skjønte vi raskt at noe ikke stemte helt. En ting var beliggenheten langt utenfor byen, i tillegg lå det på en byggeplass og minnet om en nedlagt institusjon. Bildene fra nett stemte ikke helt med virkeligheten kan man si. Hadde sjefsplanleggeren Helene virkelig gjort en slik blemme, eller var det en skjult perle?
Cua Dai Hotel in Hoi An, Vietnam
Vi fant raskt ut at feilen ikke skyltes Helene, men tripadvisor.com som hadde linket til feil hotell på agoda.com. Heldigvis viste sjefsplanlegger Helene seg fra sin beste side og 10 minutter senere og noen kroner fattigere hadde vi sjekket inn på det riktige Cua Dai Hotel. Et supert hotell med fine rom, fantastisk frokost, hyggelig betjening, eget basseng og kun en gåtur unna byen.
Hoi An, Vietnam
Vi likte oss begge veldig godt i Hoi An. En liten koselig havneby som utenom skreddere kan by trange koselig gater med sjarmerende små butikker og et hav av resturanter, cafeer og barer.
Hoi An, Vietnam
Helene is probably thinking about here new dresses
Langs kanalen yrer det av liv med det lokale markedet og ikke minst masse av aktiviteter på selve kanalen som var spennende å bare observere.
Hoi An, Vietnam
Hoi An, Vietnam
Noen mindre severdigheter finnes også gjemt innimellom de små gatene så som Japanese Covered Bridge, Old House of Tan Ky og Fukian Assembly Hall (Phuc Kien).
Japanese Covered Bridge, Hoi An
IMG_8660
En halv dag med Vietnamesisk matlagingskurs fikk vi også tid til. Bra opplegg med tur på markedet, så en fin båttur ut til Red Bridge Cooking School.
Red Bridge Cooking School
Stedet var supert fint og etter en kort tur gjennom urtehagen tilberede sjefskokken de ulike rettene før vi selv mekket vår egen mat. Dette opplegget var en del mer kommersiellt en de matkursene vi har vært på i Delhi og Bangkok men absolutt lærerikt og hyggelig.
Hoi An Pancake
Nå går ferden videre til Ho Chi Minh City (HCMC) før vi avslutter vårt Vietnam eventyr på Phu Quoc, en liten øy utenfor sydspissen av Vietnam.

Noen flere av bildene fra vårt Vietnam eventyr finner du du på vår Flickr side.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Bilderna från Vietnam är fantastiska och läckra. Väcker verkligen åka-begär.
Och jag är relativt avundsjuk på Helens nya garderob.
Päivi

Kjersti til hverdags sa...

Dette ser jo helt fantastisk ut! Jeg gled meg til å se Helene i disse fine Kreasjonene. :-)

Sophie sa...

Så nydelige bilder! Godt å høre at dere kom frem til riktig hotell! :) Gleder meg til å se kjolene, kjenner jeg ble litt misunnelig ;)

Related Posts with Thumbnails