mandag 28. februar 2011

Om strandliv, planlegging og tigre...

Varkala, "søsterbyen" til Kovalam har en helt annen "vibe" og stemning og er betydelig mindre utbygd og kommersialisert enn Kovalam. Backpackerne begynte å dra hit på 60-70 tallet og det preger fortsatt stedet. 67'ere på stranden i yoga positur er ikke et uvanlig syn. Ei heller fiskere, løshunder, kråker, havørn og lokale indere som nyter strandliv og nistirrer på damene.
Todays catch
Morgenstell
Varkala består av 2 klipper med en fin og bred strand nedenfor og mellom klippene et lite parti med bare strand, noen hoteller og butikker. Selve byen ligger noe lengre bak. Nord klippen er mest utviklet og her ligger restauranter, butikker og små hoteller på rekke og rad.
The North Cliff, Varkala
Vi bodde på tripadvisor sitt topp ratede hotell, Varkala Marine Palace. Stedet ligger litt syd for nordklippen og det verste maset. Stedet har en deilig og avslappet atmosfære og prisen var veldig bra.
Beach Restaurant
Restauranten som ligger helt nede på stranden serverer også fantastisk mat. Vi kan anbefale snapper tandoori style, banan lassi, chai masala og plain roti (stekt i tandoori ovn). Og det beste av alt, vi spiste oss stapp mette til 130 kroner for lunsj og middag.
Red Snapper, Tandoori style
Dagene i Varkala har gått med til soling, bading og ikke minst en god dose planlegging av rundtur i Rajastan. Noe som faktisk tar litt tid når man skal legge opp reiserute, finne hoteller, fly, bil/sjåfør etc. Helene er sjefsplanlegger og disker opp den ene perlen etter den andre, og som regel godt innenfor budsjett. Tripadvisor.com, hotels.com, agoda.com har vært flittig i bruk sammen med Lonely Planet boka.
Planlegging på terassen
Utover en veldig klønete og komisk oppvisning fra de indiske badevaktene som skulle redde en gammel fransk dame fra å drive til sjøs og 4 søte hundevalper som har underholdt på stranden har ikke dagene bydd på den største spenningen.
Helene and here friends
For å få litt variasjon og faktisk føle at vi hadde gjort noe fornutftig (utover planlegging) tok vi oss en dagstur til Munroe Island og en 3 timers backwaters village tour på de trange kanalene og elveleiene som er typisk for området. På forhånd var vi litt redde for at dette skulle bli veldig turist, men det viste seg å bli noen veldig hyggelige timer sammen med en kunnskapsrik og hyggelig guide og kanalbåtfører.
Munroe Island
Having fun @Munroe Island
Siste natten valgte vi å forflytte oss til Trivandrum, hovedstad i Kerela provinsen, for å være litt nærmere flyplassen. Her var vi innom den lokale dyreparken og fikk sett både deformerte krokodiller, flodhester, nesehorn, løver, tigre og jaguar, men både de uverdige forholdene og det faktum at en Tiger ikke skal sitte i et lite bur gjorde opplevelsen så der. Byen har ellers lite å by på men vi fikk nå spist søndagsmiddagen på et lokalt sted sammen med masse andre indiske familier. Det hele til den nette sum av 25 kroner.
Tiger
Nå er vi kommet oss via Delhi til Rajastan provinsen og koser oss stort. Mer om dette og mer til i neste blogg innlegg.
04:35 am
Vi får med oss noen highlights om Marit og Petter'n sitt gullrush hjemme og håper det fortsetter. Skulle gjerne vært i Kollen nå :-)

Namaste...

1 kommentarer:

Anonym sa...

Tō tuma acchī fīḍa
Ānanda lēṁ.
Tuma lōga kamāla kara rahē haiṁ svādiṣṭa

Hilsen Thøger

Related Posts with Thumbnails