onsdag 16. februar 2011

Surfin' India

Tiden flyr og forrige dagen (søndag 13.02.) hadde vi vår femtiende dag på tur. Føles som vi har vært borte i 14 dager på en måte, samtidig så har vi opplevd så mye forskjellig at vi allerede sliter med å huske hva som skjedde hvor og når. Godt vi har dagboka som hjelper oss å plassere alle opplevelsene og detaljene.
Surfin' India

Etter noen fantastiske dager tilbake i sivilisasjon i Cape Town var det dags for India. Vi må innrømme at vi har vært veldig usikre på India. Når man snakker med folk som har vært her virker det som et land man enten elsker eller hater. Vi får konkludere senere, men førsteinntrykket er definitivt spennende, masete og annerledes.
Flight SA284

India har mye av alt. Allerede ved ankomst på Chhatrapati Shivaji International Airport kjenner man India på og ikke minst i kroppen i form av lyder, lukter og mennesker. Vi hadde bestilt pick-up fra hotellet vårt i Mumbai, men det å finne riktig mann er ikke bare like lett når det står flere hundre indere med hver sin navnelapp. Snakk om kaos. Vi fant nå vår mann til slutt i kaoset av mennesker og lyder og fikk oss en spennende kjøretur nattestid inn i Mumbai's gater.
Mumbai

Vi hadde bestemt oss på forhånd for å ikke bruke veldig mye tid i Mumbai og heller sette av noen dager ved utreise hvis vi likte oss godt. Vi landet veldig sent (00:35) så det ble en hel dag og 2 netter i Mumbai. Vi bodde veldig bra til på Residency Hotel i Fort området. Utrolig bra beliggenhet med kort avstand til mye. Dagen med sigthseeing gikk med til å gå gatelangs og få med oss noen av severdighetene i byen, bla. Gateway of India, Taj Mahal Palace & Tower, Colaba Causeway, Cafe Leopold (fra boken Shantaram) og Victoria Terminus (togstasjon) hvor det daglig passerer 2 millioner mennesker!!!
Taj Mahal Palace & Tower, Mumbai

Vi var egentlig litt lettet og med et snev av håp om roligere dager når vi dro videre fra Mumbai grytidlig dagen etter. Air India fraktet oss fra Mumbai til Trivandrum syd i India og derfra tok vi en taxi til Kovalam som er et beach sted. Her hadde vi booket oss inn 6 netter på Beach Hotell II etter anbefalinger på Tripadvisor/Lonely Planet.
Beach Hotel II, Kovalam

Hotellet var supert med utmerket beliggenhet noen meter fra stranden, store og rene rom med kjøleskap, TV og stor balkong vendt mot sjøen. Perfekt til å nyte solnedgangen. Kan absolutt anbefales om man skal til Kovalam. I tillegg var betjeningen og restauranten som ligger i 1 etg. veldig bra.
IMG_5002
View from the room

Kovalam er nok ikke et sted vi ville dratt tilbake til, men vi koste oss nå masse med late dager på stranden og mye god mat. Strendene blekner i forhold til Zanzibar's kritthvite strender og asurblåe hav, men det funker så absolutt når man vet at minusgradene går løpsk hjemme. Det er massevis av restauranter og små koselige butikker.
The German Bakery, Kovalam

Klientellet i Kovalam var en god blanding av eldre (mye damer på behandling/yoga) italienske homofile og russere. Vi kan trygt si at vi følte vi dro ned gjennomsnittsalderen betraktelig, Jarle inkludert.
Purii Masala

Vi har begge fått våre favoritt retter. Helene har fått dilla på fisk tilberedt på Indisk vis mens Jarle har fått testet ut masse ulike vegetar retter. Til frokost har vi stort sett holdt oss til vestlig mat, men både lunsjer og middager har det vært indisk for alle penga. Roti, Puri Masala, Masala Dosa, Dhal, Palak Paneer, Molee, Red Snapper Tandori, Lassi og ikke minst en "pot" Masala Chai til hvert måltid. I tillegg har Helene storkost seg med fruktsalater, hele 17 stk har hun greid å fortære på 6 dager.
Fruit salat

Ellers kan vi meddele at Helene i skrivende stund leder 13-11 i Yatzy og at vi har forflyttet oss ca 1 1/2 time nordover til et nytt beach sted, Varkala. Her skal vi nyte strandlivet i 6 nye dager før ferden går nordover til Dehli og en 12 dagers rundtur i Rajasthan provinsen. Utfra bildene hentet fra Flickr nedenfor bør vi ha mye spennende å glede oss til :-)


Vi krysser fingrene for norske medaljer i Ski-VM (skulle gjerne fått det med oss) og fine vinterdager med godt føre for våre skihelter (håper vi har noen fortsatt) og håper dere alle har det bra.

Over og ut for denne gang...

5 kommentarer:

Kjersti til hverdags sa...

Så morsomt å høre fra dere, det er ingen tvil om at dere har det bra! Kos dere videre!

Unknown sa...

Veldig fint med ord og bilder fra dere ..., og forstår at livet behandler dere vennlig og godt:) Kos og nyt livet videre :)

Annema og gutta boys

Päivi sa...

Njuter verkligen av att läsa er resdagbok i lugn och ro vid köksbordet med en kopp nybryggt kaffe. Försöker föreställa mig ställena, människorna, dofterna, smakerna och på så vis få en liten resestund själv också.
Ser att ni bodde på samma hotell som vi i Mumbai. Som ni sa: bra läge och dessuotom bra pris och rent.
Hoppas ni passar på att träffa Sandeep på tillbakaresan till Mumbai. Han ser verkligen fram emot att få ta hand om er.
Hoppas också ni kommer att älska Rajastan såsom vi gjorde, men då får ni bortse från vissa saker och dra in er av allt det unika.
Trevlig fortsättning på resan

Unknown sa...

@Kjersti; Hei, og tusen takk for hyggelig kommentar. Vi koser oss masse og nyter hvert minutt. Håper alt er bra hjemme i Norge også.

@Anne Marit; Takk for det. Livet er godt mot oss, ingen tvil om det. Vi minner hverandre hver dag på hvor heldige vi er som har mulighet til å gjøre dette. Hils masse til gutta.

@Päivi; Så hyggelig å høre. Er mye sanseinntrykk som jeg er sikker på kommer til å sitte i oss lenge etter at vi har forlatt India. Lykter, lyder og smaker. En herlig blanding :-)

Hotellet i Mumbai er som du sier veldig bra og til en grei pris. Har allerede booket siste natten vår før vi drar videre til Bangkok på samme sted.

Sandeep er helt fantastisk, tusen tusen takk for at du satte oss i kontakt med han. Vi har etter litt frem og tilbake fått leid oss bil med sjåfør til en god deal, og Sandeep har fikset og trikset for oss. Kan tro vi er takknemlig for all hjelpen vi har fått. Vi har avtalt å møtes til middag i Mumbai kvelden før vi reiser videre til Bangkok og det gleder vi oss veldig til.

Reisen i Rajastan begynner å falle på plass. Blir 12 dager fra Dehli - Agra - Jaipur - Ramgahr - Jaipur - Udaipur og så fly til Mumbai. Gleder oss masse til en spennende bilreise gjennom denne delen av India.

Håper turen til Roma var bra og at du fikk kost deg masse.

Tusen takk nok en gang for all hjelp med tips til steder og ikke minst at du satte oss i kontakt med Sandeep. Vi kan ikke få takket deg nok :-)

Anonym sa...

Så härligt att höra att allt går så bra o att ni ser allt det fantastiska Indien har att bjuda. Lycka till vidare i Ramgart o Udaipur.

Hälsa Sandeep så mycket. Detta kan ni göra åt mig: Be Helene ge Sandeep en kram o säg att den är från mig. Jarle kan göra lika åt Lakshmi om ni träffar henne också.

Fortsätter att följa er resa med stor glädje
Päivi

Related Posts with Thumbnails