onsdag 9. februar 2011

Cape Town in a Nutshell

Vi hadde ikke peiling på hva som skulle møte oss i Cape Town, men litt nervøse for den omtalte kriminaliteten var vi. "Just be street smart" ble brukt ofte av både lokale og andre turister vi møtte på vår rundreise i Tanzania. Etter å ha tilbragt 5 uker i Afrika hadde vi vel en forestilling om at Cape Town var en modern afrikansk by med store kontraster mellom rik og fattig.
Beach Rd.
Å komme fra Tanzania til Sør Arika var som å reise "hjem". Cape Town minner lite om det Afrika vi har opplevd de siste 5 ukene i Tanzania og Kenya. Byen og de kjente områdene rundt kunne vært hvor som helst i Europa. På en måte var det litt deilig å komme tilbake til sivilisasjon igjen. Få rene klær tilbake fra vasken, kjøre på gode veier, gå på kaffe og drikke Americano og ikke pulverkaffe.

Villa Marta
Før vi kom til cape Town hadde vi booket 3 netter på Villa Marta, et gjestehus i Camps Bay, rett utenfor sentrum. Planen var å bare ta resten på sparket. Vi brukte ikke lange tiden på å bestemme oss for at dette skulle være hjemmet vårt i Cape Town. Meste parten av tiden bodde vi i egen leilighet i kjelleren med eget kjøkken og stor privat terrasse.
Sunset at Villa Marta, Camps Bay
Innehaveren Adam og kona Marta er opprinnelig fra Polen og har drevet Villa Marta siden de pensjonerte seg som leger for ca 8 år siden. Stedet ligger helt perfekt til, rett nedenfor Table Mountain og med Camps Bay en spaserstur unna. Dette stedet kan virkelig anbefales om du skal besøke Cape Town.

Å komme seg rundt...
Vi var litt skeptiske til å leie bil før vi kom ned så planen var å ta taxi og annen transport. Å ta taxi i Cape Town kan være en prøvelse, enten godtar du at du blir lurt eller så ender du raskt opp i krangler med taxi sjåførene som krever blodpris og kjører alle mulige ruter. Etter noen dager skjønte vi at leiebil var tingen. Vi endte opp med å leie en Opel Corsa til en slikk og ingenting (ca kr 1.500 pr uke med fri km og full dekning) og det angrer vi ikke på. Veiene er bra, det er godt skiltet, lite trafikk og sør-afrikanere kjører også relativt behersket.
The Chapmans Peak Drive
Vi hadde satt av 11 dager i Sør-Afrika og det var egentlig ganske så passe tid. Byen og områdene rundt har mye å by på så dagene går raskt. Godt å kunne ha en dag og to til å ikke gjøre noe også :-)

Litt av det vi gjorde de 10 dagene vi var i Cape Town:

Robben Island
Fengselet som Nelson Mandela og andre politiske fanger satt i under apartheid regimet. Ligger ca 30 min med båt fra Waterfront. Må nesten bare besøkes.
Robben Island

Table Mountain
Cape Towns stolthet. Et must å sette av litt tid her, enten ved å ta taubanen opp/ned eller å bruke noe mer tid å gå en av veiene til fots på en av de mange stiene. Fantastisk utsikt.
Cape Town view from Table Mountain

Lions Head og Signal Hill
Flotte steder å se solnedgang eller bare gå seg en tur.
The Storm

Camps Bay
Cape Towns eget "Bygdøy" med masse restauranter langs med sjøen - verdens flotteste solnedgang. Også en super strand å ligge å sole seg på.
On duty

Waterfront/Aquarium/Long Steet
Waterfront er VEDLIG turist, og minner litt om Aker Brygge, men oppleves kunstig og med lite sjarm, men masse restauranter/butikker. Ta heller en tur inn til sentrums gatene (Long Street, Green Market Square, Kloof Street). Akvariet rett ved Waterfront kan også anbefales.
Just a

The Company Garden og National Gallery
Flott park i sentrum av cape Town, spennde utstillinger på Nasjonalgalleriet, mye moderne kunst og fotoutstillinger.
The National Gallery, Cape Town

Chapman's Peak Drive
Spektakulær veistrekning langs kystlinjen mellom Hout Bay og Noordhoek. Kommer du fra Cape Town og skal til Cape Point er denne veistrekningen et must.
Hout Bay/The Chapmans Peak Drive

Cape Point/Cape of Good Hope
Igjen - nesten et must, mye andre turister, men utsikten fra fyrtårnet er uslåelig, Watch out for the Japanese :) Klikk, klikk klikk...
Cape Point

Simon's Town/Boulders Beach
Selve Simons Town er ikke så veldig spennende, men på Boulders Beach kan du se masse søte pingviner! Helenes favoritt.
Penguins at Boulders Beach

Stellenbosch og Franschhoek
Et besøk til vindistriktene anbefales på det sterkeste, veldig bra å ta noen dager der ute i stedet for å kaste seg på en dagstur fra Cape Town. Se eget blogginnlegg her.
Happy in Cape Town

Nå går ferden til India. Først Mumbai så videre sørover til rolige dager på beachen i Kovalam.

Håper alt står bra til hjemme.

1 kommentarer:

Edvard sa...

PINGVINER :) Deler Helene sin fasinasjon!

Related Posts with Thumbnails