fredag 28. januar 2011

Dyrene i Afrika og alt de har å gjøre...

Etter noen deilige å avslappene dager i Haydom var det igjen dags for å begi seg ut på landeveien og en ny runde med safari, eller Game Drive som det heter på fagspråket. Målet for de neste dagene var nasjonalparkene nord i Tanzania, nærmere bestemt Lake ManyaraNgorongoro Conservation Area og sist men ikke minst Serengeti.
Our Land Rover
Land Roveren som har fraktet oss ca 5.000 km gjennom Tanzania.

Nasjonalparkene nord i Tanzania er betydelig mer besøkt enn de mer ukjente men vel så fine parkene sør i Tanzania med Selous Game Reserve og Ruaha Nasjonalpark i spissen. Vår første stopp, Lake Manyara ble en liten nedtur. Sikkert en fin park å starte med men ikke en park verdt å bruke en dag på når man allerede har hatt 3 dager med safari i sør synes vi. I tillegg ble det mye venting som bidro til at humøret ikke var på topp :-)
Warthog
Warthog/Villsvin i Lake Manyara nasjonalpark - Helenes favoritt dyr :-)

De to neste dagene var derimot betydelig mer spennende. Ngorongoro krateret byr på ett spektakulært landskap. Veien ned og ikke minst opp av krateret er en opplevelse i seg selv. Når man først er nede åpner det seg et mylder av dyr og fugler i alle farger og former. En av hovedattraksjoene i krateret er nesehorn da dette er et av få steder det fortsatt finnes nesehorn igjen. Ngorongoro krateret skal visnok ha 47 nesehorn og vi var så heldig å se 3 av disse denne formiddagen og med det var vi enda et dyr nærmere "big five".
Rhino
Nesehorn i Ngorongoro krateret.

Etter lunsj bar det videre til Serengeti og en ettermiddags Game Drive på savannen. I motsetning til Selous er Serengeti veldig flatt og med lite vegetasjon, noe som betyr at det også er enklere (ofte) å få øye på dyrene. Dagen bød blandt annet på et møte med Jarles favorittdyr Cheeta/Gepard, hele fem av de. I tillegg til en elefantflokk på ca 30 dyr.
Cheeta
Cheeta i Serengeti Nasjonalpark

Dag to i Serengeti startet grytidlig, nærmere bestemt kl 0400. I dag var det dags for høydepunktet på turen, nemlig Ballong Safari over Serengeti. Rett før soloppgang tok vi av med verdens tredje største luftballong. Wow, hvilken opplevelse å flyte lydløst over savannen med soloppgangen i ryggen og dyrelivet under seg, en opplevelse verdt hver krone.
Ready for take off
Klar for avgang.

Ballongturen tok ca 1 1/2 time før vi nøt en fantastisk champagnefrokost under et akasie tre på savannen. Hvilken start på siste dag med safari.
Champagnefrokost på Savannen
Champagnefrokost på savannen. Backpackerlivet er deilig å leve :-)

Abby vår alltid like blide sjåfør og guide hentet oss i 10 tiden og tok oss med på en fantastisk Game Drive i Serengeti hvor vi bla. fikk se siste dyr blant "Big Five", nemlig leopard. I tillegg spiste vi lunsj med utsikt over 10 løver som sløvet og lekte i skyggen av et tre og fikk et nært og litt skremmende møte med en elefantflokk på 15-20 dyr som sperret veien for oss.
IMG_1867
Ikke bare bare å passere disse med bil.

Etter å ha prøvd safarilivet i flere ulike parker kan vi trygt si at det er ganske store forskjeller. Først og fremst er det store forskjeller hva angår landskap og vegetasjon. Mens parkene i sør har tettere vegetasjon og store eleveløp har parkene i nord endeløse sletter og lite vegetasjon. Vurderer du å dra på safari vil vi absolutt anbefale at du prøver å få med deg litt av begge deler for å få med deg kontrastene.
The Savanna in Serengeti
Landskapet i Serengeti Nasjonalpark. Fantastisk flott og inspirasjon til filmen "The Lion King"

Den største forskjellen er nok følelsen av å være på ekte safari. Mens vi i sør måtte "jakte" på dyrene og stort sett hele tiden var alene, stod vi i kø når det var dyr å se i parkene i nord. På det meste var vi ca 20 safaribiler på samme sted, og lukeparkeringen var like spennende å følge med på som dyrene alle skulle se.
IMG_1781
Welcome to the Zoo. 

Etter noen fantastiske dager med safari var det igjen dags for landeveien og 800 km for å nå siste mål med turen. Først et besøk til Musoma, en by ved Victoriasjøen som var Jarles hjem sent på 70'tallet og til slutt Nairobi og skolen Jarle gikk og bodde på tidlig på 80'tallet.
Skolen i Nairobi
Jarle foran internatet på skolen i Nairobi. 

Håper alt er bra med dere hjemme.
Vi koser oss stort ute på tur og nyter hver dag, time og minutt uten stress og mas.


3 kommentarer:

Anonym sa...

MISUNNELIG!!!!

Fint å se at dere koser dere masse iallefall.
Håper Jarle ikke kun ser Afrika gjennom linsa si, selv om det er nok å ta bilde av.

Vi er litt småslitne etter en tur ute i går, fantastisk vær så håper på å lure med Kristin på en aketur.

Kos dere masse videre.

Kristin og Thøger

Unknown sa...

Hei dere,

Vi koser oss masse som dere ser, og Jarle bruker ikke bare linsa men også øynene nå og da (mye fine rumper å se på som jeg ikke tørr å ta bilde av)

Aketur høres bra uu, håper dui fikk lurt med deg frua ut. Vi har kost oss ved bassenget i dag og hatt planleggingsdag for 2 dagers tur til vinområdene i morgen og startet litt med å planlegge hva vi har lyst til å gjøre i India. Utrolig kult at dere kommer til Brasil og møter oss. Vi gleder oss enormt masse.

Kos dere videre.

Masse klemz og koz fra oss begge :-)

Anonym sa...

Jadda, frua ble lurt..

Related Posts with Thumbnails