torsdag 27. januar 2011

maybe an emergency C section later...

Heldigvis var det ikke noen av oss som fikk denne "diagnosen", men som lege på Haydom Hospital i Tanzania er det ikke grenser for hva du kan få av artige formuleringer på sykejournalene.

Haydom "by" er ikke et sted man drar til med mindre man har en god grunn :-) Vi hadde 2 gode grunner. Først av alt hadde vi veldig lyst til å møte Silje, en god venn av oss som tilfeldigvis jobbet frivillig som lege på sykehuset som en del av sin turnus når vi skulle til Tanzania. Den andre grunnen er at faren til Jarle tilbake i 1983/84 var med å bygge opp sykepleieskolen som er en del av sykehuset og at Jarle i sin barndom tilbragte noe tid her.
Helene og Silje i Haydom
Helene og Silje inne på sykepleieskolen på Haydom Hospital

Turen fra Selous Game Reserve sør i landet opp til Haydom som ligger nord/vest tok oss to dager. Dag en ble tilbragt på for det meste veier som kan sammenlignes med norske skogsveier på en regnfull dag. Dag to kjørte vi fra Dodoma (hovedstad i Tanzania) på "Tomac Road" (asfalt) en god del av turen, men måtte også her over på humpete grus vei de siste timene opp til Haydom. Godt det er mye spennende å følge med på langs veien.
Farmers in Tanzania
Mye spennende å følge med på langs veien

Vi skulle egentlig bo på et hotell i Haydom by, men heldigvis ringte vi Silje noen timer før ankomst og konklusjonen på den samtalen ble at noe særlig hotell å snakke om kunne det umulig være i Haydom, noe som resulterte i at Silje fikset et gjesterom på selve sykehuset, kun et steinkast fra der hun selv hadde leilighet og det var vi veldig happy for.
Haydom City
Haydom City

Vi hadde noen super fine dager sammen med Silje og lege gjengen i Haydom med bla. besøk på sykehuset, en tur innom sykepleieskolen og ikke minst et herlig møte med noen små barn født på sykehuset hvor mødrene omkom under fødsel.
Storsjarmøren på sykehuset
Storsjarmøren på barneavdelingen

Vi fikk også med oss en etterlengtet gåtur rundt "Haydom fjellet", slappet av masse, besøk på den lokale puben i byen og mange koselige timer sammen med Dr. Roland og de andre frivillige på sykehuset.
Legene på vei til jobb
Dr. Dr. Dr.

Tusen takk Silje for at du tok så godt i mot oss og viste oss rundt og hang sammen med oss. Neste år lover vi å bli med på Masaai disco :-)


0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails