mandag 17. januar 2011

in the bush

Vi skjønte noe var på gang da Abby, vår sjåfør og safariguide sakte bremset ned, kikket mellom buskene og rygget tilbake. Før vi egentlig helt forstod hva som skjedde stod bilen midt i en løveflokk. Det vil si, vi trodde først at det var 2 hunnløver men etter å ha brukt noen sekunder på å orientere oss innså vi at vi var omringet av en flokk på 14 løver, inkludert hannløve og 5 små babyløver som lå gjemt inne i en busk.
Lion King

Som dere nok skjønner har vi nå forflyttet oss fra byliv i Dar es Salaam, til "bushen" i Selous Game Reserve. En av verdens største naturreservater syd i Tanzania. Parken er mindre besøkt (foreløpig) enn de kjente nord i landet (Serengeti og Ngorongoro) og har en helt annen vegetasjon med mye busker og trær samt elver og innsjøer.
Selous Game Reserve

Vi har hatt 3 fantastiske dager i Selous med både bil- og båtsafari blandt flodhester og krokodiller på Rufiji River. De 3 første nettene bodde vi på Selous Wilderness Camp, en fantastisk camp rett ved elvebredden. Her kunne vi høre flodhestene gresse rett utenfor teltet vårt på nattestid, og ble vekket av bavianner som sloss på morningen. Litt skremmende men vi vente oss til lydene etterhvert.
Hippo in Rufiji River
The Hippo Attack

Dagene i Selous har bydd på fantastisk dyre- og fugleliv og ikke minst en storslått natur. Det er ikke så lett å trekke ut høydepunktene da de er så mange, men "face to face" møte med løvene, spenningen i kroppen når elefantene kom etter bilen vår, og ikke minst når vi måtte passere midt mellom 2 flokker med flodhest i en liten båt er opplevelser vi vil huske lenge.
Majestetisk elefantflokk

Så langt har vi sett 3 av 5 dyr blandt "The Big five". Løve, elefant og bøffel. Vi håper at vi får med oss nesehorn (som ikke finnes i Selous) og leopard på safarien vi skal på i nord senere.
Bøffel i Selous

I tillegg har vi sett masse spennende og flotte fugler inkl. gribber, ørn og marabu, og en flokk med Sable Antilope, en sjelden antilope som vår guide ikke har sett på 5 år. Kan tro Jarle har kost seg med fotograferingen.
Jarle storkoser seg på taket av bilen
Free as a bird

Etter 2 lange og tøffe, men veldig opplevelsesrike dager på landeveien gjennom Tanzania er vi kommet oss til Haydom. En liten by langt utenfor turistrutene, midt i Tanzania.
Highway

Her bor vi på gjesterom på sykehuset hvor Silje, en venninde av oss jobber i noen måneder. Utrolig gøy å se henne igjen og ha noen å dele opplevelsene våre med. Vi blir her i noen dager nå før ferden går nordover til flere dager med safari i Lake Manyara, Ngorongoro Crater og Serengeti.

Håper alt er bra med dere hjemme og at dere ikke sliter dere helt ut på snømåking. Regner med å få oppdatert bloggen igjen i slutten av måneden med litt nye erfariger og opplevelser. Oppdater oss gjerne på "breaking news" hjemmefra via facebook, gmail eller som kommentar på bloggen.

Hakuna matata!!

2 kommentarer:

Eivind Tungland sa...

Fantastiske bilder! Gleder meg til samlingen! God tur videre!

Silje sa...

dere er fantastiske!!' Nydelige bilder!!!!!

Related Posts with Thumbnails