lørdag 1. januar 2011

Hakuna Matata

Hei alle sammen og Godt Nyttaar. Haaper dere har hatt en straalende nyttaarsfeiring uten oss, men at vi har vaert litt savnet :-)

Etter en lang flyreise via Kobenhavn og Cairo landet vi i Dar es Salaam grytidlig den 27.12. En intens varme og fuktighet kombinert med mange nye lukter motte oss paa vei ut flydora. Med 18 timer i flysete og to mellomlandinger var det to bleke og slitne nordmenn som lurte spent paa om sekkene vaare hadde greid den lange kronglete veien fra Norge.
IMG_1705_egypyair
Utrolig nok kom alt frem, noe som maa sies aa vaere en stor bragd gitt de kaotiske forholdene som baade hersker i Cairo og Dar es Salaam. Er nok et system i kaoset naar alt kommer til alt!

Eivind fra Paka Adventures hadde staatt opp tidlig og motte oss paa flyplassen. Etter en rask frokost og en tur i minibanken for a ta ut noe som ble en god haandfull lokal valuta motte vi Jarles soster og hennes reisefolge paa ni som vi har tilbragt romjulen og nyttaar sammen med. Fra Dar es Salaam tok vi et smaafly ut til Zanzibar. En kort tur paa ca 20 minutter med en fantastisk utsikt. Endelose strender og turkist vann saa langt oye kan se.
IMG_2803
Sander og Martine koser ser på stranden nord på øya!

Frem til naa har vi bodd paa Mtoni Marine Resort. En nydelig resort ca 15 minutter med bil utenfor Stone Town. Store rom, rent, deilig seng, hyggelige mennesker, god mat, deilig lokalt ol og basseng helt ved vannkanten er noe av det de kan friste med.
IMG_2755
Dagene har saa langt gaat med til aa slappe av, baatturer, snorkling, bading, soling og noen dagsturer. Ene dagen var vi helt nord paa oya og besokte en havskilpadde park og koste oss paa de sykt deilige strendene med kritthvit finkornet sand.

Vi har ogsaa vaart en ettermiddag og kveld i Stone Town og kikket oss litt rundt. Fantastisk by med trange smug, smilende vennlige mennesker og en spennende arabiskinspirert arkitektur.
IMG_3549_stonetown3
Gatelangs i smugene i Stone Town
IMG_3384_stowntown1
Fra Stone Town
IMG_3637_stup1
Lokale ungdommen kjekker seg på havna i Stone Town.
IMG_3672_stup2
Fryktløse kastet de seg utenfor en ca 5 meter høy kant.
Nyttaarsaften feiret vi med langbord paa stranden paa resorten. Fantastisk stemning, herlig 3 retters middag med kald Soer Afrikans hvitvin til, og godt selskap. Ved midtnatt ble det servert champagne og det ble et leven uten like med afrikansk dans og musikk.
IMG_3888
Kokkene på Mtoni Marine lagde fantastisk nyttårsmiddag til oss.

En runde pakkelek fikk vi ogsaa unna til stor glede for baade liten og stor. Helene stakk av med en haanddukke med ansiktet til en love paa. Er allerede blitt vaar maskot og har faat navnet Simba.
IMG_3908
Sander fikk endelig fulltreff på terningene i pakkeleken :-)

I morgen forflytter vi oss ost paa oya til Tamarind Beach Resort og et omraade som heter Uroa. Her blir vi i 3-4 dager og skal bare roe ned og nye livet. Fra Tamarind gaar ferden videre sor paa oya til Fumba og Fumba Beach Lodge. Gaar alt etter planen faar vi til og med en av suitene her. Spente paa det.
IMG_2759
Jarles søster Anne-Marit poser på stranden.

Siste natten paa Zanzibar skal vi tilbringe paa Swahili House i Stone Town for vi tar baaten tilbake til fastlandet og Dar es Salaam hvor det venter noen flere late dager paa The Lighthouse Beach Resort som er Paka Adventure sin egen resort.
IMG_3915_helene_500pix
Helene poserer for fotografen på Nyttårsaften.

Vi haaper aa faa blogget litt igjen for vi starter safari delen av turen i Tanzania ca den 11. januar. Inntil da haaper vi at dere alle faar en super start paa det nye aaret.

Funfact: Viste du at Freddy Mercury ble født på Zanzibar. Hvorfor vet ikke vi men vet du så legg inn en kommentar :-)

Heri ya mwaka mpya! (Godt Nyttaar)


5 kommentarer:

Sophie sa...

Ser fantastisk ut! Godt og se at dere koser dere uten minusgrader og stivkuling! Håper å få se maskoten deres snart da ;)

Anonym sa...

Hei Jarle,

Strålende bilder, og fantastisk reiser dere er på. Vekker også gode minner, kom hjem fra bryllupsreise for 1 måned siden - hvor vi var i Kenya og Zanzibar. Herlige opplevelser, og skjønner masse venter dere fremover. God reise - gleder meg til å følge med videre.

mvh
Øivind (Color Line)

Unknown sa...

@Sophie; Vi storkoser oss, vanskelig å ikke gjøre det :-) Maskoten vår var på photoshoot i går så dukker opp noen bilder snart.

@Øivind; Takk for kommentar og hyggelig at du vil følge oss videre på bloggen. Er fantastisk her på Zanzibar og vi gleder oss masse til å starte på safaridelen av turen i Tanzania/Kenya 11. januar. Inntil da blir det å slappe av mest mulig og det greier vi veldig bra :-) Ha et fortsatt godt Nyttår.

Päivi sa...

Läser med njutning om er resa. När man inte reser själv är det nästintill häftiga att resa andras resebloggar och drömma sig iväg. Dina bilder gör drömmandet ännu mer verkligt.
Följer med er hela resan vill jag tro.
Heri ya mwaka mpya åt er också
Päivi

Anonym sa...

Å..... disse bildene vekker gode minner :) takk for noen gode dager sammen i Zanzibar. Følger dere videre på reisen i Tanzania - tro meg, dere har fantastisk mye bra å se frem til :) God tur videre kjære Jarle og Helene
annema

Related Posts with Thumbnails