tirsdag 31. mai 2011

Hello Buenos Aires

Vi var i overraskende god form da vi landet i Buenos Aires tidlig på morningen den 16. Mai. Reisen fra Costa Rica tok oss nesten 24 timer via Houston, en aldri så liten omvei, men slik er det når man skal reise "billig". Vi var fulle av forventninger og klare for en høstuke i Buenos Aires, byen alle elsker.
Avenida 9 de Julio
Etter litt research fant vi ut at det var like greit å leie egen leilighet fremfor å bo på hotell. Litt lei av hotellrom blir man etter 5 måneder på reisefot. Leiligheten i Palermo Soho var riktig så fin med eget kjøkken, bar og terasse.
Borges/Paraguay
Første dag gikk med til "planlegging" av 17. Mai og orientere oss i nabolaget rundt i Palermo Viejo. Bydelen er litt Grünerløkka aktig. Ungt, trendy og masse design-, kles- og møbelbutikker. Cafèr, barer og resturanter ligger tett i tett og bydelen har en koselig lav og historisk bebyggelse.
Street corner in Buenos Aires
17. Mai i Buenos Aires ble ikke helt som feiringen hjemme. Vi savnet venner og stemningen i Oslo, men vi greide å lage en fin dag ut av det. Dagen startet med en bedre champagnefrokost i leiligheten før vi tuslet rundt i Palermo Soho området.
Ingen 17. Mai uten is
En bedre lunsj med laks og hvitvin ble avsluttet med litt is på en lokal helados sjappe. På kvelden hadde vi ordnet oss bord på La Cabrera, en bedre parilla i Buenos Aires. Et svært kjøttstykke senere og med en fantastisk Salentein Reserva Malbec 2009 innabords rullet vi hjem, blide og fornøyde.
Klar for 17.mai i ny "norsk" skjorte
Buenos Aires er verdens 17. største by. Hele 13,2 mill innbyggere finnes i og rundt byen. Til tross for sin enorme størrelse og hele 48 bydeler oppleves Buenos Aires intim. De fleste interessante områdene er forholdsvis samlet og nås enkelt med velutbygget Metro nett, eller Subte som det heter i byen. Vi brukte som regel Metro for å komme til de ulike bydelene (billig og effektivt) og deretter tok vi bena fatt og tuslet rundt.
Subte in Buenos Aires
Fra Palermo Viejo som vi bodde var det korte avstander til de fleste interessante områdene. Hver del av byen byr på noe nytt og har sine særpreg. Nord/vest for Av. Santa Fee og Palermo Viejo ligger bydelen Palermo. En bydel for overklassen. Her finner du masse fine parker, byens zoologiske hage, museumer og koselige små cafeer.
Floralis Generica, United Nations square in Recoleta
Fortsetter man videre nord/vest kommer man til bydelene Recoleta og Barrio Northe, Buenos Aires sitt svar på Frogner. Her er bybildet preget av flott og ærverdig bebyggelse, koselige gater og pene fruer. Her ligger også gravplassen La Recoleta Cemetery hvor Eva Peròn og andre rike og mektige ligger begravet. Litt rart å gå rundt i "gater" med "bebyggelse" som egentlig er gravplasser.
La Recoleta Cemeter, Buenos Aires
Vest for Centro finner du bydelen Puerto Madero, Buenos Aires svar på Aker Brygge. Området var i gamledager havnekvartert hvor kjøtt ble pakket for transport til markedene i Europa. Området er i dag restaurert og består av resturanter og forretningsbygg.
Puerto Madero, Buenos Aires
Sør for centro finner du bydelene San Telmo og La Boca. I San Telmo finnes mye byarkitektur fra 1800-tallet, med flotte utsmykkninger, balkonger og franske dører. Fra midten av 1800 tallet ble bydelen overtatt av fattige imigrander etter at de rike flyttet nordover til bydelene Recoletta, Barrio Northe og Palermo. Hver søndag kan du også oppleve det flotte bruktmarkedet på Plaza Dorrego.
Caminito, Buenos Aires
Enda lenger sør befinner den fargeglade bydelen La Boca seg, som ble grunnlagt av italienske innvandrere. Bydelen er kanskje mest kjent for de fargerike husene i Caminito. Er også bydelen El Diego er fra og hvor han i mange år spilte fotball for den lokale klubben. I La Boca møtte vi forøvrig en god kopi av El Diego og den orginale versjonen av rallysjåføren Sebastian Loeb som var å promoterte Rally Argentina.
Sebastian Loeb in La Boca
Vi har hengt mye på cafeer, som Argentinerne flest gjør. Argentina og Buenos Aires har en fantastisk kaffekultur som må nytes til det fulle. Herlig å komme til et land som tar kaffelaging på alvor. Ikke noe pulverkaffe her i gården. Til kaffen nytes gjerne et par Medialunas eller Alafjores.
Cofè at Bella Italia
Vi fikk også med oss en super kveld med vinsmaking på vinoteca, Lo de Joaquin Alberdi. Pablo fra vingården Achaval Ferrer forklarte levende på spansk, ikke det at vi skjønte så mye av det, mens vi smakte på Malbec viner i verdensklasse. En god oppladning før besøk på vingårdene i Mendoza uken etter.

Vi likte oss veldig godt i Buenos Aires. Byen er enkel å oppleve, er full av spennende bydeler, arkitektur, butikker, cafeer og resturanter. Byen har en avslappende atmosfære og føles veldig Europeisk. Hvis vi skal lete etter en ting vi kan trekke ned på må det være all hundebæsj. Gatene er fulle av dritten og Helene har en lei tendens til å tråkke midt i salaten.
Buenos Aires
Nå venter nye opplevelser først i Mendoza og Andesfjellene, så går ferden nordover i Argentina. Mer om dette kommer i senere blogginnlegg.

Adios

4 kommentarer:

Päivi sa...

Vilken underbar beskrivning av en spännande stad. har aldrig varit i Buenos Aires men er beskrivning får mig ju verkligen sugen på att åka.
Så väl beskrivet att jag kände som om jag promenerade genom stadsdelarna med er. Gravgården med gravar höga som hus skulle jag allt gärna uppleva även på riktigt.
Åter en gång, tack för att jag fick resa med er i ett främmande land medan jag åt min frukost i detta välbekanta kök.
Men hur blev det med tangon? Inget ord om detta...

Unknown sa...

Buenos Aires er definitivt en by du bør vurdere, og for den sak skyld også mer av Argentina. Seiler opp som et av våre favorittland på turen. Virkelig flott landskap, spennende byer, god vin, flotte mennesker, masse god mat og forholdsvis gode priser. We love it :-)

Ble dårlig med tango på oss i BA. Er en del dans i gatene spesielt i helgene i San Telmo og La Boca, men den dagen regnet det selvfølgelig :-) Var en del tangoshow med middag men det kostet skjorta, så stod over det :-)

Hyggelig at du følger med oss fortsatt, setter veldig pris på det.

beining sa...

Visste dere ville like Buenos!

Dere fikk tatt turen til Cabrera ja. Heldige som fikk spist der. Skulle gjerne vært der igjen! Spesielt når det var Abid Rajas restaurant-tips til meg via Twitter.. :)

Ha en fortsatt fin tur!

Unknown sa...

Vi tok turen til La Cabrera to ganger faktisk. 17 Mai middag og siste kveld før vi dro videre til Mendoza. Supert sted og fantastiske biffer og tilbehør. Fikk tips fra flere om at dette var et bra sted så måtte jo prøve det ut skikkelig :-)

Related Posts with Thumbnails