torsdag 26. mai 2011

Surf's Up in Mal Pais

Er du ute etter et chill sted å slappe av er Mal Pais ingen dum plass. Her går livet sakte og det meste handler om surfing og beachlife.
The Surfer
Mal Pais er en lang støvete grusvei med resturanter, barer, overnattingssteder og en og annen butikk spredt utover. Alt skjer langs denne ene veien som går parallelt med stranden.
The Road in Mal PaisStranden er et kapittel for seg selv. Mal Pais er en del av en større strand som strekker seg kilometer på kilometer sør på Nicoya halvøya. Andre kjente deler av stranden er Playa Santa Teresa, Playa Hermosa og Playa Manzanillo. Området er av mange vurdert som Costa Ricas fineste strender og definitivt et paradis for surfere på alle nivåer.
The Mal Pais beachVi hadde booket oss inn på Oasis, et lite koselig sted som drives av et ektepar fra Belgia. Oasis ligger kun en kort gåtur fra stranden og har 6-7 bungalower med koselige rom og praktisk utekjøkken med spiseplass.
Oasis, Mal Pais
Mang en kveld ble tilbragt her med rødvin og yatzy spilling og en av kveldene fikk vi også nyte en intens tropestorm.

Det meste handler om surfing i Mal Pais og Jarle fikk prøvd seg litt mer mens Helene tok bilder. Riktig så flink er hun blitt på det også :-) Utrolig praktisk med leiebil og muligheten til å finne nye strender å chille på hver dag.
A surfers lifeI tillegg til surfing og late dager på stranden fikk vi med oss en super tur opp til ett fossefall ikke langt fra Montezuma.
Manzanillo waterfall
Vi tok oss også en kjøretur til Cabo Blanco reservatet. Dette var Costa Rica's første nasjonalpark helt på spissen av Nicoya halvøya. Turen ble litt kortere enn planlagt etter at varmen tok helt knekken på oss. Jarle drakk opp hele beholdningen på 2 liter vann på under en time og var gjennomvåt. Som erfarne fjellturister fant vi ut at det var like greit å snu i tide :-)
Helene and her new friend
Noen digge middager fikk vi også med oss. På Las Piedras mener de selv at deres grillede kylling er "The Shit!" og det kan vi skrive under på. Fantastisk juicy kylling med masse digg tilbehør.
The "shit"
Og snipp snapp snute så var også Costa Rica eventyret over...

0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails