lørdag 9. juli 2011

Beach life is the only life I know

Seks måneder på reise har satt sine spor på mange måter. De siste ukene har vi følt oss litt mettet på nye opplevelser og det å stadig flytte på oss. Det gjorde derfor ekstra godt å vite at vi hadde 14 dager forran oss med lite på tapetet.
Beach 2
Morro de Sao Paoulo er en landsby på øya Tinharé utenfor Salvador i Bahia regionen, nordøst i Brasil. Flere hadde anbefalt oss dette stedet og det viste seg å bli noen riktig så fine uker. Øya er bilfri og det bidrar til å gi stedet en behagelig feeling. Gatene er trange og koselige og består stort sett av sand og brostein dekke, omgitt av lav og fargerik bebyggelse.
Morro de Sao Paulo
Morro de Sao Paulo kan være et ganske så livlig sted i høysesong, heldigvis for oss var det lavsesong med lite turister.De fleste pousadane på øya ligger langs en av de fire strendene, hvor også mange av barene og resturantene ligger. Vi valgte å trekke oss litt tilbake og bodde lengre inn på øya på Pousada Aquarela med "jungelen" rundt oss. Vi var stort sett alene her og det var riktig så fredfult og behagelig.
Pousada Aquarele
Det er ikke så fryktelig mye spennende å fortelle fra dagene våre her, annet enn at vi koste oss masse med boklesing, bading, soling, lange gåturer langs stranden, spise acai og en og annen Caipirinha. Vår nye favoritt drink!
Acai
De siste dagene på øya fikk vi også etterlengtet besøk av Bertzen og Thøger, et vennepar av oss fra Oslo. Det gjorde godt å se venner igjen og ikke minst ha flere å snakke med. Vi ble også hektet på kortspillet "Rummy" som vi spilte både titt og ofte.
Visit from Norway
Fra Morro de Sao Paulo tok vi en katamaren over til Salvador. En to timers tur i røff sjø som resulterte i at både vi og halvparten av båten satt bleke ute på dekk og håpet på det beste. Den eneste som virket upreget var Thøger som satt inne oppslukt i Harry Hole. En ekte sjømann denne fjellgutten :-)
Catamarn Morro de Sao Paulo - Salvador
Salvdor var vår siste destinasjon på reisen. Rart å tenke på at et eventyr går mot slutten. Vi bodde i Barra området på Pousada La Villa Francaise. Et hyggelig sted som drives av to franske damer.
Pelourinho, Salvador
Dagene i Salvador gikk med til mer soling og bading og også en tur inn til Pelourinho, gamlebyen i Salvador. En flott og historisk område med masse sjarmerende og fine gater/bygninger, men med mye slitasje. I Pelourinho møtte vi også Magnus og Cathrine, et norsk par som også var på jorden rundt reise. Vedlig gøy å få delt litt erfaringer og henge med de i byen. På ettermiddagen dro vi alle seks tilbake til Pousadaen og spilte litt kort.
Salvador
Siste dagen vår i Salvador ble brukt på beachen med trimming av brunfarge og litt refleksjon og mimring. Et fantastisk eventyr går mot slutten og nå venter moderlandet igjen. Gleder oss faktisk ganske så mye til å komme hjem igjen til Oslo og sommer og sol den 7 Juli.

Dette blir vårt siste reisebrev fra denne reisen, men fortvil ikke vi kommer nok med både litt oppsummering av reisen, refleksjon, litt fun facts og masse mer etter hvert :-)

Tusen takk til alle som har fulgt oss på reisen og lest bloggen vår.


0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails