onsdag 11. august 2010

Reisen tar form

India } Haridwar } Kumbh Mela } Mar 2010
Foto: Edson Walker flickr.com/travelmeasia

Ting tar tid, og noen ganger er det bare bra. Det å planlegge hvor man skal reise og i hvilken rekkefølge har vist seg å være noe mer krevende enn kanskje først antatt. Missforstå oss rett, vi klager ikke.

For det første ender man alltid opp med så mange reisemål at tiden rett og slett ikke strekker til. Når jobben med å kutte bort reisemål er gjort skal ruten settes sammen på en måte som både en selv, værgudene og flyselskapene liker.

Og når man endelig tror man er i mål så får man nye ideer og tanker og ikke minst gode innspill fra venner, kolleger og reiseeksperter.

Men nå er vi omsider klare for å bestille selve hovedbilletten som skal frakte oss de lengste strekkene "Jorden Rundt". Det gjenstår fortsatt noen små justeringer før antall stopp og milage totalt går i orden men vi føler selv at vi er i mål med hovedruten nå og at ting ordner seg.

De største endringene fra vår opprinnelige rute er at vi har snudd på ruten totalt for å treffe bedre på årstidene. Vi legger nå opp til start i Afrika, noe som bla. betyr at vi også får feiret nyttår med Jarle sin søster og hennes barn på Zanzibar. Siste stopp, forhåpentligvis mange opplevelser og måneder senere blir Sør-Amerika. I tillegg har vi kuttet ut Peru og Machu Picchu (til tross for at man nesten føler seg forpliktet til å ha det med) og erstattet dette med Sør Afrika/ Cape Town og Costa Rica.

Reiseplanen vår ser slik ut:
Zanzibar - 26. desember 2010
- Tanzania
- Kenya
Sør-Afrika/Cape Town - 26. januar 2011
India - 6. februar 2011
Thailand - 5. mars 2011
- Kambodsja
- Vietnam
Japan - 2. april 2011
USA/LA - 23. april 2011
Costa Rica - 1. mai 2011
Argentina - 15. mai 2011
- Brasil
Norge - 11.juli 2011

Det er fortsatt en ambisiøs rute med mange reisemål, men vi føler nå at vi også får bra med tid på mange av de reisemålene vi har høyest opp på listen vår, så blir det noen land vi avgrenser veldig i geografi som gjør at vi ikke setter av så mye tid.

Har du tips til hva man bør se eller steder å bo i noen av de landene på reiseruten vår setter vi veldig pris på dine erfaringer og innspill.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

Kjærester på tur sa...

Spennende! Hvor lenge skal dere være borte?

Unknown sa...

Hei,

Og takk for kommentar.
Vi startet turen vår for 1 måned siden og har nettopp reist avsluttet første del i Tanzania/Kenya og har reist videre til Cape Town hvor vi skal være ca 10 dager. Planen er å være på reise til midten av juli 2011.

Related Posts with Thumbnails