lørdag 25. september 2010

It's time for Africa

En kombinasjon av hektiske dager på jobb og mye praktisk som skal fikses før turen bidrar til at dagene heldigvis flyr raskt unna. Siden sist blogginnlegg har mye skjedd. Pass er fornyet, internasjonalt førerkort er bestilt, nye runder med vaksine er unnagjort, garasjeplass er utleid, flere innkjøp er gjort og ytterligere research er lagret for senere bruk.

Vi er også mer eller mindre i mål med opplegget vårt for den første måneden i Tanzania og Kenya, som da blir gjort litt utenom "backpacker" måten å reise på. Med god hjelp fra Paka Adventures i Tanzania har vi nå fått på plass ett skreddersydd opplegg med en kombinasjon av badeferie, safari, kultur, historie, natur m.m. Kan tro vi gleder oss!

Slik ser reiseruten vår ut: Klikk på kartet for å se i større format.


Dag 1:
Ankommer Dar Es Salaam i Tanzania før soloppgang etter en lang flyreise fra Oslo via København og Cairo. Flyr videre ut til Zanzibar som blir vårt hjem de neste 12 dagene.

Dag 2-6:
På Zanzibar møter vi Jarle sin søster, hennes to barn og resten av gruppen deres. Vi tilbringer romjulsdagene og nyttårsaften sammen med de i nærheten av Stone Town.

Dag 7-11:
Vi forflytter oss til østkysten av Zanzibar og nyter noen late dager alene på Tamarind Beach Hotel.
Foto: Paka Adventures Ltd.

Dag 12-15:
Etter noen late dager på Zanzibar setter vi kursen mot fastlandet igjen. ca 40 minutter syd for Dar Es Salaam skal vi nå nyte noen dager på The Lighthouse Beach Resort som er Paka Adventures egen resort og forhåpentligvis få litt innblikk i landsbylivet i Kidagaa.

Dag 16-19:
Nå er det slutt på latmannslivet, de neste 14 dagene venter en god blanding av safari, kultur, natur, historie og endeløse sletter. Tidlig på morningen dag 16 reiser vi sørover fra Lighthouse Beach Resort med retning Selous Game Reserve hvor vi skal tilbringe de neste 4 dagene. Med et areal på mer enn 50.000 km2, er Selous parken større enn Belgia i areal. Stedet står på UNESCOs verdensarvliste og Selous gir ekstraordinære muligheter for naturopplevelser. Siden dette er et viltreservat, har man mulighet til å følge flokkene av dyr utenfor veiene, inn i deres naturlige leveområder.

Foto: Paka Adventures Ltd.

Dag 20-21:
Etter forhåpentligvis mange spennende inntrykk og opplevelser i Selous starter vi på en to dagers etappe som skal frakte oss nordover fra Selous via Tanzanias hovedstad Dodoma opp til Haydom som befinner seg nord-øst i Tanzania.

Dag 22-23:
I Haydom er planen å møte Silje, en venninne av Helene, som jobber noen måneder som frivillig lege på sykehuset her. Tilbake på 80 tallet var også Jarle's far med å bygge en sykepleieskole i tilknytning til sykehuset som må ses. Vi har også lagt opp til å tilbringe en del tid sammen med Hadzabe folket Tanzanias urfolk, og lær om deres kultur og hvordan de lever.

Foto: Andy Lederer

Dag 24-27:
Nå venter nye dyre- og naturopplevelser. De neste dagene skal vi innom 3 nasjonalparker. Først en dag i Lake Manyara National Park, deretter Ngorongoro Conservation area og til sist Serengeti National Park før vi setter snuten mot byen Musoma.

Foto: Paka Adventures Ltd.

Dag 28:
Denne dagen tilbringer vi i Musoma, en by nord-vest i Tanzania beliggende ved Lake Victoria. I denne byen har Jarle bodd i flere år på slutten av 70'tallet og starten av 80'tallet, så her blir det mye historie og minner.

Dag 29:
I dag starter vi på siste etappe av turen med vår sjåfør gjennom de siste 13 dagene. Turen i dag tar oss fra Musoma, over grensen til Kenya og videre inn til hovedstaden Nairobi hvor vi regner med å komme utpå ettermiddagen. Denne reiseruten har Jarle reist mange ganger i sin barndom ifb. med skolegang i Nairobi. I Nairobi skal vi overnatte på skolen som Jarle gikk på tilbake på 80'tallet og tilbringer også dagen etter her.

Dag 30-31:
Etter å ha tilbragt dagen på skolen i Nairobi setter vi kursen mot flyplassen på kvelden og første etappe av reisen mot neste mål, Sør-Afrika og Cape Town. Første stopp blir Dar Es Salaam før vi flyer videre til Cape Town via Johannesburg morgenen etter.

Da er det bare å håpet at de siste 3 månedene som gjenstår for avreise går like raskt som siste måned har gjort.

It's time for Africa hos oss i alle fall :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

0 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails