lørdag 25. desember 2010

go to gate...

Nå er det like før avreise til Zanzibar og reisenervene har definitivt meldt sin ankomst. Blir rart å være borte fra alt det trygge og nære i mer enn 6 måneder, men ser samtidig frem til masse spennende og nye opplevelser.

Vi kommer til å savne dere alle sammen masse, og skulle ønske vi hadde fått mer tid sammen med dere før vi dro men slik ble det nå en gang. Vi får ta det igjen til høsten.

Håper dere vil stikke innom bloggen vår nå og da og følge oss på tur rundt i verden. Vi kommer nok til å oppdatere både titt og ofte.

Reiseruten for den første måneden i Tanzania kan du lese mer om på PakaAdventures.com. Det kommer nok også oppdateringer underveis fra turen vår på Paka Adventures sin egen blogg. (siste del av januar)

Gleder oss til å se dere alle igjen i august 2011.

Ha en fortsatt fin jul og et kanonbra nyttår.

Kwaheri muda mrefu!


0 kommentarer

Pakkeliste

Vi reiser med hver vår hovedsekk på hhv. 65 og 80 liter. Totalt er vekten på ca 14 kg pr. sekk. Alle klær er pakket i vakumposer for å minimere plass, noe som viste seg å fungere veldig bra. Sekkene er prøvepakket opp til flere ganger og sjekklister er gjennomgått til det kjedsommelige. Er fortsatt litt ledig plass i sekkene og det føles godt :-)

I hovedsekken har vi med oss følgende;
  • 2 bukser
  • 2 kjoler (Helene)
  • 3 shortser
  • 5 T-Skjorter/Singletter
  • 5 enheter undertøy
  • Noen sokker
  • Fleecejakke
  • Gore-Tex Jakke/bukse
  • 2 par sko + flippflopps
  • Ullundertøy, ullsokker, hansker og lue
  • Microfiber håndkle
  • Lakenpose
  • Vanntett pose (25l.)
  • Myggnetting
  • Sikkerhetsnett til sekk
  • Førstehjelpsskrin
  • Masse piller
  • Adapter/ladere
  • Hodelykt/lommelykt
  • Swiss army kniv
  • Kortstokk/Yatzy
  • Biotex, universalpropp, tørkesnor
  • Solkrem, myggspray m.m.
  • Karabinkroker og kodelåser
  • Toalettsaker
  • Travel John (ikke det du tror det er)
I tillegg til hovedsekk har vi med oss en dagstur sekk på ca 30 liter som vi bruker på flyreiser og mindre turer hvor vi kan legge igjen hovedsekken. I denne sekken har vi med oss litt ulike ting.

Jarles dagstursekk består i hovedsak av kamerautstyr (ja det ble en del) og alskens duppeditter, mens Helene må ta lesestoff, reservekamera og mini-pc. I tillegg har vi med dagbok, solbriller, et lett klesskift og det aller viktigste i tilfelle hovedsekken ikke når helt frem.

Mest sannsynlig ender vi opp med å hate det meste i sekken vår, og skal vel ikke se bort i fra at noe sendes hjem underveis for å redusere vekt og mengde. Men et sted må man jo starte :-)

0 kommentarer

mandag 6. desember 2010

Tid for inspirasjon

Nå begynner det virkelig å gå opp for oss hva vi er i ferd med å begi oss ut på. Tanken på å tilbringe 199 dager utenfor det vante og trygge er både skremmende og spennende på en gang.

Når det står på som verst med jobb, planlegging og skremmende tanker er det deilig å bare roe ned og nyte litt inspirasjon i form av bilder på Flickr.

India


Tanzania


Vietnam


Japan



0 kommentarer

søndag 28. november 2010

27 dager til avreise

Avreise nærmer seg og nå begynner også nervene å melde seg. Er nå 27 dager, 19 timer og 9 minutter til avreise fra Gardermoen. Rart å tenke på at man faktisk skal være borte fra alt man kjenner i mer enn 1/2 år. Skremmende og befriende samtidig.

Selv om vi startet tidlig å planlegge og føler vi har hatt god kontroll er det fortsatt mange mindre praktiske ting som skal fikses. Alt fra omadressering av post, praktiske ting rundt utleie av leilighet, salg av bil, forsikringer og innkjøp av ting og tang. Det viktigste er nå uansett at vi har kontroll på de større tingene som billetter, forsikringer, vaksiner osv.

Reiseforsikringen er nå også endelig i boks. Etter å ha sjekket litt ulike alternativer landet vi til slutt på Gouda og deres Super forsikring som har noe høyere dekning enn standard forsikringen. I tillegg tegner vi en egen verdigjenstandforsikring på det dyreste kamerautstyret som reiseforsikringen ikke dekker.

Første stopp på reisen er Zanzibar, Tanzania og Kenya hvor vi blir fra 27.12. - 26.01.2011 Planene begynner virkelig å falle på plass takket være god hjelp fra reiseselskapet Paka Adventures.


Foto: Robyn Jay on Flickr.com


1 kommentarer

tirsdag 26. oktober 2010

2 måneder igjen...

Det nærmer seg avreise for hver dag som går. I dag har vi latt oss inspirere av Mike Matas og hans fotoprosjekt i India.

Journey Across India from Mike Matas on Vimeo.

2,000 miles
30 dager
3,000 bilder
på 3 minutter.


For mer info om prosjektet se; mikematas.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0 kommentarer

fredag 1. oktober 2010

check

Etter 4 runder på Folkehelsekontoret i Sandvika har vi fått den lille gule boka som bekrefter at vi er vaksinert etter anbefalt standard og klar for å møte sinna mygg og biteklare bikkjer verden over. Listen over vaksiner ble ganske så lang, sikkert ikke alt som var like nødvendig men like greit å være på den sikre siden.

Herligheten kom på kr 9.500,- for oss begge og dekket difteri, stivkrampe, kikhoste, polio, hepatitt A+B, rabies, thyfoid og av alle ting Japansk encephalitt. Eneste som gjenstår nå er å drikke noen doser med cholera vaksine og ta noen malariatabletter så er vi klare.

Skal du ut å reise finner du en god oversikt over hvilke vaksiner som anbefales i de ulike landene på vaksinekart.org
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0 kommentarer

lørdag 25. september 2010

It's time for Africa

En kombinasjon av hektiske dager på jobb og mye praktisk som skal fikses før turen bidrar til at dagene heldigvis flyr raskt unna. Siden sist blogginnlegg har mye skjedd. Pass er fornyet, internasjonalt førerkort er bestilt, nye runder med vaksine er unnagjort, garasjeplass er utleid, flere innkjøp er gjort og ytterligere research er lagret for senere bruk.

Vi er også mer eller mindre i mål med opplegget vårt for den første måneden i Tanzania og Kenya, som da blir gjort litt utenom "backpacker" måten å reise på. Med god hjelp fra Paka Adventures i Tanzania har vi nå fått på plass ett skreddersydd opplegg med en kombinasjon av badeferie, safari, kultur, historie, natur m.m. Kan tro vi gleder oss!

Slik ser reiseruten vår ut: Klikk på kartet for å se i større format.


Dag 1:
Ankommer Dar Es Salaam i Tanzania før soloppgang etter en lang flyreise fra Oslo via København og Cairo. Flyr videre ut til Zanzibar som blir vårt hjem de neste 12 dagene.

Dag 2-6:
På Zanzibar møter vi Jarle sin søster, hennes to barn og resten av gruppen deres. Vi tilbringer romjulsdagene og nyttårsaften sammen med de i nærheten av Stone Town.

Dag 7-11:
Vi forflytter oss til østkysten av Zanzibar og nyter noen late dager alene på Tamarind Beach Hotel.
Foto: Paka Adventures Ltd.

Dag 12-15:
Etter noen late dager på Zanzibar setter vi kursen mot fastlandet igjen. ca 40 minutter syd for Dar Es Salaam skal vi nå nyte noen dager på The Lighthouse Beach Resort som er Paka Adventures egen resort og forhåpentligvis få litt innblikk i landsbylivet i Kidagaa.

Dag 16-19:
Nå er det slutt på latmannslivet, de neste 14 dagene venter en god blanding av safari, kultur, natur, historie og endeløse sletter. Tidlig på morningen dag 16 reiser vi sørover fra Lighthouse Beach Resort med retning Selous Game Reserve hvor vi skal tilbringe de neste 4 dagene. Med et areal på mer enn 50.000 km2, er Selous parken større enn Belgia i areal. Stedet står på UNESCOs verdensarvliste og Selous gir ekstraordinære muligheter for naturopplevelser. Siden dette er et viltreservat, har man mulighet til å følge flokkene av dyr utenfor veiene, inn i deres naturlige leveområder.

Foto: Paka Adventures Ltd.

Dag 20-21:
Etter forhåpentligvis mange spennende inntrykk og opplevelser i Selous starter vi på en to dagers etappe som skal frakte oss nordover fra Selous via Tanzanias hovedstad Dodoma opp til Haydom som befinner seg nord-øst i Tanzania.

Dag 22-23:
I Haydom er planen å møte Silje, en venninne av Helene, som jobber noen måneder som frivillig lege på sykehuset her. Tilbake på 80 tallet var også Jarle's far med å bygge en sykepleieskole i tilknytning til sykehuset som må ses. Vi har også lagt opp til å tilbringe en del tid sammen med Hadzabe folket Tanzanias urfolk, og lær om deres kultur og hvordan de lever.

Foto: Andy Lederer

Dag 24-27:
Nå venter nye dyre- og naturopplevelser. De neste dagene skal vi innom 3 nasjonalparker. Først en dag i Lake Manyara National Park, deretter Ngorongoro Conservation area og til sist Serengeti National Park før vi setter snuten mot byen Musoma.

Foto: Paka Adventures Ltd.

Dag 28:
Denne dagen tilbringer vi i Musoma, en by nord-vest i Tanzania beliggende ved Lake Victoria. I denne byen har Jarle bodd i flere år på slutten av 70'tallet og starten av 80'tallet, så her blir det mye historie og minner.

Dag 29:
I dag starter vi på siste etappe av turen med vår sjåfør gjennom de siste 13 dagene. Turen i dag tar oss fra Musoma, over grensen til Kenya og videre inn til hovedstaden Nairobi hvor vi regner med å komme utpå ettermiddagen. Denne reiseruten har Jarle reist mange ganger i sin barndom ifb. med skolegang i Nairobi. I Nairobi skal vi overnatte på skolen som Jarle gikk på tilbake på 80'tallet og tilbringer også dagen etter her.

Dag 30-31:
Etter å ha tilbragt dagen på skolen i Nairobi setter vi kursen mot flyplassen på kvelden og første etappe av reisen mot neste mål, Sør-Afrika og Cape Town. Første stopp blir Dar Es Salaam før vi flyer videre til Cape Town via Johannesburg morgenen etter.

Da er det bare å håpet at de siste 3 månedene som gjenstår for avreise går like raskt som siste måned har gjort.

It's time for Africa hos oss i alle fall :-)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0 kommentarer

fredag 27. august 2010

4 måneder igjen...

I dag, 27. august, er det kun fire måneder til vi setter våre bleke ben på Zanzibar's hvite strender og starter vår Jorden Rundt reise med noen avslappende uker på krydderøya. Farlig å glede seg så mye som vi gjør så tidlig, men vi har nå spart og planlagt denne reisen i snart 1 år allerede så vi holder nok ut noen måneder til :-)

Foto: Jimmy Livefjord
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kommentarer

@ the Doctor

Helene er selvutnevnt vaksineansvarlig i reisefølget, og i kjent stil var hun tidlig ute med timebestillingen hos Folkehelsekontoret i Sandvika. Det vi trodde skulle være en 15 minutters seanse ble til et noe lengre opphold, men absolutt en hyggelig erfaring. Her skulle ingen ting overses og sykesøsteren gikk grundig til verks, både hva angår reisemålene våre og lengde på opphold i de ulike delene av verden.

Auu...... / skeptisk


Fordi noen av vaksinene må etterfylles opptil 3 ganger og det var litt uklarheter rundt effekten av Jarle's vaksiner fra 70/80 tallet blir vi nok stamgjester i Sandvika noen uker fremover.

Følgende vaksiner kommer vi til å ta;
  • Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio
  • Hepatitt A+B
  • Tyfoid
  • Gulfeber
  • Japansk encephalitt
  • Rabies
  • Malaria (tabletter)
Så nå er vi dosert med en runde rabies- og Japansk encephalitt vaksine. Bivirkningene slapp vi dessverre ikke helt unna. Men, men litt svinn må man regne med.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kommentarer

onsdag 25. august 2010

flyreisen er bestilt

Etter uker med finpuss er vi endelig i mål med flybilletten som skal frakte oss verden rundt. Deilig og skremmende på samme tid.

Valget falt til slutt på Star Alliance nettverket og deres Jorden Rundt billett mye pga. et rutenett som passet oss bra og til en grei pris. Samtidig sparer vi opp bonuspoeng gjennom SAS Eurobonus og det gjør jo heller ikke noe. Reisen endte til slutt på ca 38.500 miles og 13 flighter fordelt på 9 hovedstrekk. I tillegg har vi forhåndsbestilt 3 flighter mellom Nairobi-Dar Es Salaam og Johannesburg - Cape Town tur/retur.


Selve bestillingen av billettene har vi gjort hos ViaTravel.
En stor takk til Mariann for fantastisk hjelp og tolmodighet.

Reiserute;
26.12.2010: Oslo-København-Cairo-Dar Es Salaam
26.01.2011: Dar Es Salaam - Johannesburg - Cape Town
06.02.2011: Cape Town - Joahnnesburg - Mumbai
05.03.2011: Mumbai - Bangkok
02.04.2011: Bangkok - Tokyo
23.04.2011: Tokyo - Los Angeles
01.05.2011: Los Angeles - Housten - San Jose
15.05.2011: San Jose - Housten - Buenos Aires
11.07.2011: Sao Paulo - Frankfurt - Oslo

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kommentarer

søndag 22. august 2010

Kontrollert spontanitet

Verden kan oppleves og planlegges på mange måter. Noen tar alt på sparket, mens andre planlegger ned til minste detalj. Vi er nok i utgangspunktet ikke av de mest spontane, men samtidig innser vi at alt kan ikke og bør ikke planlegges på forhånd. Behovet for oversikt og kontroll kan med fordel byttes ut mer spontanitet og mangel på kontroll.
Foto: express000 on flickr
Fordelen med å være god på struktur og planer er at vi vet hvordan vi skal drive god research på forhånd slik at vi kan tillate oss å være spontane uten at vi føler at alt er på lykke og fromme.

Hvordan gjør vi research?
I tillegg til å snakke med familie, venner, kolleger og andre man møter på sin vei er det en ting som gjelder; Internett, internett og enda mer internett. Lurer du på noe finner du garantert informasjon om den minste krok. Ergo, mengden informasjon gjør at man bør vite hva man søker etter og være så spesifikk som mulig. Google er her et must for å finne frem. I tillegg bruker vi flickr.com (bilder) aktivit for å få inntrykk av ulike steder. Det kan også være smart å spørre om tips via facebook.com, twitter.com og andre sosiale medier. De fleste har reist en del og du finner garantert noen som har vært de stedene du ser for deg å reise.

Tripadvisor.com er kjekt å ha for å få en vurdering fra andre reisende på overnattingssteder verden rundt. I tillegg er vi mye innom nettsidene LonelyPlanet.com, RoughGuides.com, Travelindependent.info for mer generell informasjon om land, steder og tips til det å reise rundt. Andre reiseblogger så som patrick and katrina do the globe og beckback.no brukes også flittig som underlag. I tillegg har vi fått mye gode tips av å se turer som reisebyråer og reiseoperatører legger opp. Her har vi bla. brukt GapAdventure.com en del samt brosjyrer fra KilroyTravel.

All informasjon vi kommer over som vi synes er relevant samler vi i en egen lukket reiseblogg. Her har vi informasjon om alt fra transport, vær, steder å se, steder å bo, visum osv. pr land slik at vi enkelt kan logge oss inn når vi er på reise for å få tilgang på informasjon.

Hva bestiller vi før vi reiser?
De lengste flyreisene bestiller vi på forhånd. Side vi (les Jarle) ikke lengre er i en alder som gir mulighet for rabatter (til og med for gammel for studentrabatt) så har Star Alliance nettverket et godt tilbud på Jorden Rundt billett. Det finnes 3 ulike varianter som går på reiselengde og antall stopp. For vår del endte vi raskt på den lengste varianten med maks 39.000 milage.


En del planlegging kan man gjøre på staralliance.com (egen planlegger) men denne håndterer ikke "open-jaws" (ankomst en by og reise videre fra en annen) og da er litt av poenget borte. Vi fikk tips via kjente og har fått super hjelp fra reisebyrået Via Travel. De legger på et lite gebyr på toppen av billettprisen, men det å vite at vi kan kontakte en serviceinnstilt person når vi er på reise og trenger hjelp til å endre noe, er en god investering synes nå vi. (tenkt at jeg som har jobbet med internett i mer enn 10 år skulle skrive det :-) )

Vi jobber også med å forhåndsbestille de første nettene på ankomststedene tilknyttet denne flybilletten slik at vi slipper å bruke masse energi på dette etter lange slitsomme flyreiser. Dette kommer vi til å bestille via type Hostelworld.com og Hotels.com

Egen bil og sjåfør i Tanzania:
I Tanzania legger vi i tillegg opp en skreddersydd rute på forhånd som går litt utenfor backpacking måten å reise på. Det er flere grunner til det. Siden Jarle har bodd deler av sin oppvekst her er det flere steder utenfor "turist" veiene vi ønsker å få med oss. Samtidig kan man ikke reise på safari på egenhånd (leie bil å kjøre selv) og da fant vi ut at det beste vil være å legge opp et skreddersydd program hvor vi både får reist til alle de stedene vi ønsker oss og samtidig har profesjonelle som er med oss på safari.
Foto: epce on flickr
Det betyr at vi har egen bil og sjåfør med på turen i ca 14 dager. Luksus!! Denne delen av reisen legger vi opp sammen med et mindre norsk eid safaribyrå i Tanzania. Paka Adventures drives av Eivind og Helene, og kan virkelig ANBEFALES! Du finner Paka også på facebook.

Kommer nok et eget blogg innlegg om reisen vi legger opp til i Zanzibar, Tanzania og Kenya senere for de som måtte være interessert.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0 kommentarer

Vår nye reisevenn

1 kommentarer

onsdag 11. august 2010

Reisen tar form

India } Haridwar } Kumbh Mela } Mar 2010
Foto: Edson Walker flickr.com/travelmeasia

Ting tar tid, og noen ganger er det bare bra. Det å planlegge hvor man skal reise og i hvilken rekkefølge har vist seg å være noe mer krevende enn kanskje først antatt. Missforstå oss rett, vi klager ikke.

For det første ender man alltid opp med så mange reisemål at tiden rett og slett ikke strekker til. Når jobben med å kutte bort reisemål er gjort skal ruten settes sammen på en måte som både en selv, værgudene og flyselskapene liker.

Og når man endelig tror man er i mål så får man nye ideer og tanker og ikke minst gode innspill fra venner, kolleger og reiseeksperter.

Men nå er vi omsider klare for å bestille selve hovedbilletten som skal frakte oss de lengste strekkene "Jorden Rundt". Det gjenstår fortsatt noen små justeringer før antall stopp og milage totalt går i orden men vi føler selv at vi er i mål med hovedruten nå og at ting ordner seg.

De største endringene fra vår opprinnelige rute er at vi har snudd på ruten totalt for å treffe bedre på årstidene. Vi legger nå opp til start i Afrika, noe som bla. betyr at vi også får feiret nyttår med Jarle sin søster og hennes barn på Zanzibar. Siste stopp, forhåpentligvis mange opplevelser og måneder senere blir Sør-Amerika. I tillegg har vi kuttet ut Peru og Machu Picchu (til tross for at man nesten føler seg forpliktet til å ha det med) og erstattet dette med Sør Afrika/ Cape Town og Costa Rica.

Reiseplanen vår ser slik ut:
Zanzibar - 26. desember 2010
- Tanzania
- Kenya
Sør-Afrika/Cape Town - 26. januar 2011
India - 6. februar 2011
Thailand - 5. mars 2011
- Kambodsja
- Vietnam
Japan - 2. april 2011
USA/LA - 23. april 2011
Costa Rica - 1. mai 2011
Argentina - 15. mai 2011
- Brasil
Norge - 11.juli 2011

Det er fortsatt en ambisiøs rute med mange reisemål, men vi føler nå at vi også får bra med tid på mange av de reisemålene vi har høyest opp på listen vår, så blir det noen land vi avgrenser veldig i geografi som gjør at vi ikke setter av så mye tid.

Har du tips til hva man bør se eller steder å bo i noen av de landene på reiseruten vår setter vi veldig pris på dine erfaringer og innspill.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
2 kommentarer

onsdag 23. juni 2010

Har du et bra reisetips?

Romjulen 2010 setter vi (Helene og Jarle) kursen for Sør-Amerika. Foreløpig er reiseruten vår Argentina, Peru, Brasil, Chile, LA, Japan, Sør-Øst Asia (Kambodsja, Vietnam og kanskje noe mer/annet), India, Sør-Afrika, Tanzania/Zanzibar og Kenya.

Har du tips til hvor vi bør reise, steder å bo eller se, eller noe annet som kan komme godt med, er vi veldig glad for å få nettopp dine innspill.

Legg igjen en kommentar på denne bloggsaken eller send oss en e-post til; travelingmeerkat@gmail.com

Du kan også nå oss her;
Facebook.com/Helene.Eikeland
Facebook.com/JarleNaustvik

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
3 kommentarer

onsdag 31. mars 2010

Om oss

Romjulen 2010 setter vi (Helene og Jarle) kurs for Zanzibar/Tanzania, og går alt etter plan er vi tilbake 6-7 måneder senere fulle av opplevelser og inntrykk.
Salinas Grande, Argentina
På vår Jorden Rundt reise har vi tenkt oss innom Afrika, India, Sør-Øst Asia, Japan, USA, Mellom-Amerika og Sør-Amerika før vi setter kursen hjem igjen til Norge sommeren 2011. På denne bloggen vil vi dele våre tips, erfaringer og opplevelser både før, under og etter reisen.

Ønsker du å komme i kontakt med oss treffes vi på gooffline.net@gmail.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0 kommentarer

Related Posts with Thumbnails