fredag 27. august 2010

4 måneder igjen...

I dag, 27. august, er det kun fire måneder til vi setter våre bleke ben på Zanzibar's hvite strender og starter vår Jorden Rundt reise med noen avslappende uker på krydderøya. Farlig å glede seg så mye som vi gjør så tidlig, men vi har nå spart og planlagt denne reisen i snart 1 år allerede så vi holder nok ut noen måneder til :-)

Foto: Jimmy Livefjord
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kommentarer

@ the Doctor

Helene er selvutnevnt vaksineansvarlig i reisefølget, og i kjent stil var hun tidlig ute med timebestillingen hos Folkehelsekontoret i Sandvika. Det vi trodde skulle være en 15 minutters seanse ble til et noe lengre opphold, men absolutt en hyggelig erfaring. Her skulle ingen ting overses og sykesøsteren gikk grundig til verks, både hva angår reisemålene våre og lengde på opphold i de ulike delene av verden.

Auu...... / skeptisk


Fordi noen av vaksinene må etterfylles opptil 3 ganger og det var litt uklarheter rundt effekten av Jarle's vaksiner fra 70/80 tallet blir vi nok stamgjester i Sandvika noen uker fremover.

Følgende vaksiner kommer vi til å ta;
  • Difteri, stivkrampe, kikhoste, polio
  • Hepatitt A+B
  • Tyfoid
  • Gulfeber
  • Japansk encephalitt
  • Rabies
  • Malaria (tabletter)
Så nå er vi dosert med en runde rabies- og Japansk encephalitt vaksine. Bivirkningene slapp vi dessverre ikke helt unna. Men, men litt svinn må man regne med.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kommentarer

onsdag 25. august 2010

flyreisen er bestilt

Etter uker med finpuss er vi endelig i mål med flybilletten som skal frakte oss verden rundt. Deilig og skremmende på samme tid.

Valget falt til slutt på Star Alliance nettverket og deres Jorden Rundt billett mye pga. et rutenett som passet oss bra og til en grei pris. Samtidig sparer vi opp bonuspoeng gjennom SAS Eurobonus og det gjør jo heller ikke noe. Reisen endte til slutt på ca 38.500 miles og 13 flighter fordelt på 9 hovedstrekk. I tillegg har vi forhåndsbestilt 3 flighter mellom Nairobi-Dar Es Salaam og Johannesburg - Cape Town tur/retur.


Selve bestillingen av billettene har vi gjort hos ViaTravel.
En stor takk til Mariann for fantastisk hjelp og tolmodighet.

Reiserute;
26.12.2010: Oslo-København-Cairo-Dar Es Salaam
26.01.2011: Dar Es Salaam - Johannesburg - Cape Town
06.02.2011: Cape Town - Joahnnesburg - Mumbai
05.03.2011: Mumbai - Bangkok
02.04.2011: Bangkok - Tokyo
23.04.2011: Tokyo - Los Angeles
01.05.2011: Los Angeles - Housten - San Jose
15.05.2011: San Jose - Housten - Buenos Aires
11.07.2011: Sao Paulo - Frankfurt - Oslo

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 kommentarer

søndag 22. august 2010

Kontrollert spontanitet

Verden kan oppleves og planlegges på mange måter. Noen tar alt på sparket, mens andre planlegger ned til minste detalj. Vi er nok i utgangspunktet ikke av de mest spontane, men samtidig innser vi at alt kan ikke og bør ikke planlegges på forhånd. Behovet for oversikt og kontroll kan med fordel byttes ut mer spontanitet og mangel på kontroll.
Foto: express000 on flickr
Fordelen med å være god på struktur og planer er at vi vet hvordan vi skal drive god research på forhånd slik at vi kan tillate oss å være spontane uten at vi føler at alt er på lykke og fromme.

Hvordan gjør vi research?
I tillegg til å snakke med familie, venner, kolleger og andre man møter på sin vei er det en ting som gjelder; Internett, internett og enda mer internett. Lurer du på noe finner du garantert informasjon om den minste krok. Ergo, mengden informasjon gjør at man bør vite hva man søker etter og være så spesifikk som mulig. Google er her et must for å finne frem. I tillegg bruker vi flickr.com (bilder) aktivit for å få inntrykk av ulike steder. Det kan også være smart å spørre om tips via facebook.com, twitter.com og andre sosiale medier. De fleste har reist en del og du finner garantert noen som har vært de stedene du ser for deg å reise.

Tripadvisor.com er kjekt å ha for å få en vurdering fra andre reisende på overnattingssteder verden rundt. I tillegg er vi mye innom nettsidene LonelyPlanet.com, RoughGuides.com, Travelindependent.info for mer generell informasjon om land, steder og tips til det å reise rundt. Andre reiseblogger så som patrick and katrina do the globe og beckback.no brukes også flittig som underlag. I tillegg har vi fått mye gode tips av å se turer som reisebyråer og reiseoperatører legger opp. Her har vi bla. brukt GapAdventure.com en del samt brosjyrer fra KilroyTravel.

All informasjon vi kommer over som vi synes er relevant samler vi i en egen lukket reiseblogg. Her har vi informasjon om alt fra transport, vær, steder å se, steder å bo, visum osv. pr land slik at vi enkelt kan logge oss inn når vi er på reise for å få tilgang på informasjon.

Hva bestiller vi før vi reiser?
De lengste flyreisene bestiller vi på forhånd. Side vi (les Jarle) ikke lengre er i en alder som gir mulighet for rabatter (til og med for gammel for studentrabatt) så har Star Alliance nettverket et godt tilbud på Jorden Rundt billett. Det finnes 3 ulike varianter som går på reiselengde og antall stopp. For vår del endte vi raskt på den lengste varianten med maks 39.000 milage.


En del planlegging kan man gjøre på staralliance.com (egen planlegger) men denne håndterer ikke "open-jaws" (ankomst en by og reise videre fra en annen) og da er litt av poenget borte. Vi fikk tips via kjente og har fått super hjelp fra reisebyrået Via Travel. De legger på et lite gebyr på toppen av billettprisen, men det å vite at vi kan kontakte en serviceinnstilt person når vi er på reise og trenger hjelp til å endre noe, er en god investering synes nå vi. (tenkt at jeg som har jobbet med internett i mer enn 10 år skulle skrive det :-) )

Vi jobber også med å forhåndsbestille de første nettene på ankomststedene tilknyttet denne flybilletten slik at vi slipper å bruke masse energi på dette etter lange slitsomme flyreiser. Dette kommer vi til å bestille via type Hostelworld.com og Hotels.com

Egen bil og sjåfør i Tanzania:
I Tanzania legger vi i tillegg opp en skreddersydd rute på forhånd som går litt utenfor backpacking måten å reise på. Det er flere grunner til det. Siden Jarle har bodd deler av sin oppvekst her er det flere steder utenfor "turist" veiene vi ønsker å få med oss. Samtidig kan man ikke reise på safari på egenhånd (leie bil å kjøre selv) og da fant vi ut at det beste vil være å legge opp et skreddersydd program hvor vi både får reist til alle de stedene vi ønsker oss og samtidig har profesjonelle som er med oss på safari.
Foto: epce on flickr
Det betyr at vi har egen bil og sjåfør med på turen i ca 14 dager. Luksus!! Denne delen av reisen legger vi opp sammen med et mindre norsk eid safaribyrå i Tanzania. Paka Adventures drives av Eivind og Helene, og kan virkelig ANBEFALES! Du finner Paka også på facebook.

Kommer nok et eget blogg innlegg om reisen vi legger opp til i Zanzibar, Tanzania og Kenya senere for de som måtte være interessert.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
0 kommentarer

Vår nye reisevenn

1 kommentarer

onsdag 11. august 2010

Reisen tar form

India } Haridwar } Kumbh Mela } Mar 2010
Foto: Edson Walker flickr.com/travelmeasia

Ting tar tid, og noen ganger er det bare bra. Det å planlegge hvor man skal reise og i hvilken rekkefølge har vist seg å være noe mer krevende enn kanskje først antatt. Missforstå oss rett, vi klager ikke.

For det første ender man alltid opp med så mange reisemål at tiden rett og slett ikke strekker til. Når jobben med å kutte bort reisemål er gjort skal ruten settes sammen på en måte som både en selv, værgudene og flyselskapene liker.

Og når man endelig tror man er i mål så får man nye ideer og tanker og ikke minst gode innspill fra venner, kolleger og reiseeksperter.

Men nå er vi omsider klare for å bestille selve hovedbilletten som skal frakte oss de lengste strekkene "Jorden Rundt". Det gjenstår fortsatt noen små justeringer før antall stopp og milage totalt går i orden men vi føler selv at vi er i mål med hovedruten nå og at ting ordner seg.

De største endringene fra vår opprinnelige rute er at vi har snudd på ruten totalt for å treffe bedre på årstidene. Vi legger nå opp til start i Afrika, noe som bla. betyr at vi også får feiret nyttår med Jarle sin søster og hennes barn på Zanzibar. Siste stopp, forhåpentligvis mange opplevelser og måneder senere blir Sør-Amerika. I tillegg har vi kuttet ut Peru og Machu Picchu (til tross for at man nesten føler seg forpliktet til å ha det med) og erstattet dette med Sør Afrika/ Cape Town og Costa Rica.

Reiseplanen vår ser slik ut:
Zanzibar - 26. desember 2010
- Tanzania
- Kenya
Sør-Afrika/Cape Town - 26. januar 2011
India - 6. februar 2011
Thailand - 5. mars 2011
- Kambodsja
- Vietnam
Japan - 2. april 2011
USA/LA - 23. april 2011
Costa Rica - 1. mai 2011
Argentina - 15. mai 2011
- Brasil
Norge - 11.juli 2011

Det er fortsatt en ambisiøs rute med mange reisemål, men vi føler nå at vi også får bra med tid på mange av de reisemålene vi har høyest opp på listen vår, så blir det noen land vi avgrenser veldig i geografi som gjør at vi ikke setter av så mye tid.

Har du tips til hva man bør se eller steder å bo i noen av de landene på reiseruten vår setter vi veldig pris på dine erfaringer og innspill.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
2 kommentarer

Related Posts with Thumbnails